A Dacia tudásbázis
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:[ ]
Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata
Lehet egy pedállal kevesebb? Lehet! Az más kérdés, hogy milyen áron. A Dacia kézi váltóját sok dicséret érte, a daciásan olcsó, mindössze 170 ezer forintért adott robotizált váltóról az árán túl már nem sok jó mondható el. Nagyon lassú, ami sokat ront a menetdinamikán. Ahogy írtam, a motoron nem múlik, a váltón annál inkább. Óvakodjunk a meredekebb helyzetektől, mert biztos, hogy a legrosszabbkor akar majd kapcsolni, az pedig ilyenkor egy örökkévalóságnak tűnik. Lehet persze, hogy ennek is kell a bejáratás. Idővel ugyanis a váltó is egyre gyorsabban kapcsolt, és hozzá lehet szokni a lassúsághoz.A teljes cikkért klikk ide!
Írta Indy - 2016 augusztus 12 péntek - 15:06:47 Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás
Írta Sheme - 2016 augusztus 13 szombat - 20:53:49
Válasz erre Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata

Regisztrált: 2005 október 15 szombat - 19:28:16
Hozzászólás: 535
Bocs, ha blődséget írok, majd a szakik kijavítanak.

Szóval okés ez a robotizált váltó, de nem értem, miért nem lehet sík úton ha nem is parkoló, de egyesbe tenni álló helyzetben?

Ritkán szoktam behúzni a kéziféket, csak ha lejtőn/emelkedőn állok meg és persze akkor is fokozatba teszem a váltót.

Valaki?

A fikaömlenyek a legjobbak, komolyan mondom, még a Sas-kabarét is űberelik.
A Logan nem presztízsautó: egyszerűen feleslegesnek tartok ugyan azokért az alkatrészekért 2-3x annyi pénzt költeni.
Írta Süni - 2016 október 08 szombat - 21:52:03
Válasz erre Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata

Regisztrált: 2008 október 21 kedd - 22:50:44
Hozzászólás: 127
Minden autógyárnak haladnia kell a korral, ez alól szerintem a Dacia sem kivétel. Ízlés, kényelem, mentalitás, pénztárca, és gondolom megszokás dolga, ki, milyen váltót részesít előnyben. Ha viszont egy váltó lassú, akkor a stílusnak is egy kicsit lassúnak illene lennie. Mentem már néhány automata váltós verdával, de nekem az autózás egyik élményét vette el. Ha másnak eltérő a véleménye, akkor elnézését kérem.


Írta Helosz - 2016 október 14 péntek - 17:12:59
Válasz erre Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata

Regisztrált: 2016 július 28 csütörtök - 20:06:59
Hozzászólás: 4
Nekem még nem volt szerencsém automata váltós kocsihoz. Viszont szerintem figyelembe kell venni a váltó választásnál több dolgot is.

1) Tudod-e használni a váltót. Sajnos bizonyos mozgássérültek nem tudják. Nekik add lehetőséget a vezetésre az automata váltó. Emiatt kevésbé lesznek rászorulva a segítségre. Nekik az is szempont,hogy a megfelelő autót mennyiért alakítják át,hogy ők is tudják használni. A gyári megoldásnál meg jobb nincs, mert az mindig a megfelelő rendszerhez van fejlesztve.

2) Mit vezettél eddig. Ha éveken keresztül automata váltósod volt, akkor manuális váltót már nem biztos,hogy szeretni fogod.

3) Vannak emberek, akik utálják alaphangon a váltót. Illetve azt figyelni,hogy a megfelelő fokozatba tetted-e. Ilyenkor kényelmes az automata váltó választása.

A vélemény nyilvánításod miatt pedig SZERINTEM nem kell bocsánatot kérned. Ez nem az az oldal, ahol a kulturált vélemény nyilvánítást büntetnék.
Írta dhrbikes - 2017 január 31 kedd - 20:13:52
Válasz erre Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata

Regisztrált: 2005 szeptember 06 kedd - 13:21:12
Hozzászólás: 310
Ez csak az autótesztelők hülyesége, hogy lassú. Egy Logan nem a száguldozásról szól, teljesen hibátlan hozzá egy lassabb automata váltó is. Nyilván javítani drágább, ez a kényelem ára, kinek mi a fontos, el kell dönteni. Én nagyon szeretnék automata verdát, de amik szóba jöhetnek hamarosan, azokból nincs
Írta MCVbetyar - 2017 június 26 hétfő - 20:26:20
Válasz erre Tesztajánló - Dacia Logan MCV Automata

Regisztrált: 2014 szeptember 08 hétfő - 09:56:56
Hozzászólás: 2
Automatat Mindenkinek. Tiszta gaz hogy mar minden vezetes tamogato rendszert kitalalnak de a primitive automata amit mar 1900-as evekben kifejlesztettek meg mindig a luxus es kiveteles markak sajatja. Aki meg automata ellenes kivanom hogy jojjon haza Nemetbol vagy osztakbol pentekenkent parszor es nyomkodja vegeig a 30 kmes dugokat a becsi elkerulon. Vagy alljon 2 orat tatabananal a palyan dugoban es nyomkodja elvezze a kuplungolast 1-2ben. Aki jart mar arra pokolba kivanja a manualis valtot. Es olyan ember nincs aki ezt elvezne!
We'll clutch for you!:drive: god
zodorlex.weebly.com

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2018 E-mail: -Email- Klikk!