A Dacia tudásbázis
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:[ ]
Rosszalkodik a Logan a németeknél
A németországi műszaki vizsgaállomások idei kimutatásaiból szemezgetett az Origó internetes portál. A statisztikai adatokból kiderül, hogy a Dacia Logan (első generáció) szinte évjárattól függetlenül a kevésbé megbízható típusok közé tartozik. A németek jelentése szerint minden negyedik autóval gondok adódnak a műszaki vizsgán, azaz a bukások aránya nagyon magas, 23,5 százalék! Ez az adat már önmagában is több mint érdekes, mi több, furcsa. Németország Európa egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb autópiaca, az onnan származó használt autók pedig felülreprezentáltak Magyarországon. A pedáns német autótulajdonosokról nem fest túl hízelgő képet ez az adat.


De, hogy maradjunk a saját házunk táján, a Dacia Logan rossz szereplése elég elszomorító. Mind a három vizsgált évjárat-kategóriában tetemes a hibaarány, ami rendre emelkedő tendenciát mutat. Míg a 2-3 éves Loganoknak csak a 15.7 százaléka (átlagos, 50.000 km-es futással a hátuk mögött), a 4-5 éveseknél már 25.5, (76.000 km), a 6-7 éves példányoknál már 32.8 százalék (97.000 km) ez az arány. Azonban van egy nagyon fontos különbség e statisztika és az ADAC éves kimutatása között! Bár mindkettő valamilyen szinten visszavezethető a tulajdonos autójához köthető viszonyára, addig a most tárgyalt adathalmaz egyértelműen a karbantartási morál romlását jelzi. Ez pedig felveti azt a kérdést, hogy már a németországi használt autókban sem bízhatunk?Írta Indy - 2014 november 07 péntek - 11:07:57 Nyomtatóbarát változat
RSS hírforrások
Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
Minden védjegy © a tulajdonosaiké, minden más tartalom © a Daciaklub.hu közösségé! Dacia Klub Magyarország ©2005-2018 E-mail: -Email- Klikk!