Szia Dokker Van! Milyen színt választottál? Sok-sok balesetmentes kilómétert kívánok!
Szia Vasi! Fehéret választottam.Köszönöm!
Lenne kérdésem, az elekrtomos ablakok gomjának világítás kapcsolása után nem kelle világítania? A klíma működtetése közben állandó sebességgel haladva pl. 90km/h-val a motortérbő kb 2 percenként sziszegést hallani, addig csinálja amíg ki nem kapcsolom, ez normális jelenség, ilyet egyik autómban se tapasztaltam.
Szomoru eset: Cassie´s Dokker - Motorschaden nach 20 Monaten und 46.000 KM [TCe115] a nemet forumon. ha meg tudjatok nyitni: Klikk! Ha jol ertettem nem fogadjak el garanciaban a motor osszeomlast mert, habar jovahagyott szervizben vegezte az olaj cseret, elfogadott tipusu olajjal de....o vitte az olajat. A Dacia nem garantalja a hozott olaj minoseget. Javitast elfogadok.
Szomoru eset: Cassie´s Dokker - Motorschaden nach 20 Monaten und 46.000 KM [TCe115] a nemet forumon. ha meg tudjatok nyitni: Klikk! Ha jol ertettem nem fogadjak el garanciaban a motor osszeomlast mert, habar jovahagyott szervizben vegezte az olaj cseret, elfogadott tipusu olajjal de....o vitte az olajat. A Dacia nem garantalja a hozott olaj minoseget. Javitast elfogadok.
Igen, elég szomorú. Ha jól értettem a 20.000 km-re a gyári ELF olajat vitte, de a 40.000-re már Liqui Moly olajat, amire az volt írva, hogy javasolt, de nem szerepelt az engedélyezettek között. Egy szóval félrevezető volt a szövegezés a Liqui Moly részéről, bár a poén az, hogy ami tönkrement, annak állítólag semmi köze az olajhoz, tehát emiatt nem utasíthatta volna el a Renault a garanciaigényt. Végül talált egy balesetes Renaultból (hétezer kilométer volt talán benne) egy cseremotort, amit szombaton elhozott és a héten szerelik be, reméljük minden simán fog menni.
Lenne kérdésem, az elekrtomos ablakok gomjának világítás kapcsolása után nem kelle világítania?
Lodgy-s topicban volt már téma korábban többször is. Nem világít gyárilag, mert nincs is bekábelezve. Viszont az izzók épp úgy benne vannak, mint a Renaultokban. Ha visszaolvasol, találsz német fórumról belinkelést, csupán a kapcsoló panel kiszedésével és pár db vezetékkel percek alatt megoldható, hogy ráadott gyújtásnál már világítson. Véleményem szerint nem a legelegánsabb megoldás. A tökéletes az, ha levett ajtókárpitnál be van fűzve még egy szál vezeték a gyári kábelköteg mentén a műszerfal világítástól. Ekkor csak bekapcsolt helyzetjelzőnél/
fényszórónál működik.
DokkerVan írta ...
A klíma működtetése közben állandó sebességgel haladva pl. 90km/h-val a motortérbő kb 2 percenként sziszegést hallani, addig csinálja amíg ki nem kapcsolom, ez normális jelenség, ilyet egyik autómban se tapasztaltam.
ECO be van kapcsolva? Csak mert ekkor a klímát (is) gyakrabban kapcsolgatja le. Amúgy ha nincs bekapcsolva az ECO, akkor is tapasztalható csak ritkábban. Közel sem szép dolog, de sajnos normális jelenség, nem hiba. A ki-be kapcsoló kompresszortól (pontosabban az azon található mágneskuplung ki-be kapcsolástól) a hűtőközeg nyomása is állandóan változik. Ennek hangját hallod. Ha túl gyakran, és túl extrémen szól (másik újhoz kellene viszonyítani), akkor esetleg garanciában nyomásszabályzó szenzor csere.
REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
ECO be van kapcsolva? Csak mert ekkor a klímát (is) gyakrabban kapcsolgatja le. Amúgy ha nincs bekapcsolva az ECO, akkor is tapasztalható csak ritkábban. Közel sem szép dolog, de sajnos normális jelenség, nem hiba. A ki-be kapcsoló kompresszortól (pontosabban az azon található mágneskuplung ki-be kapcsolástól) a hűtőközeg nyomása is állandóan változik. Ennek hangját hallod. Ha túl gyakran, és túl extrémen szól (másik újhoz kellene viszonyítani), akkor esetleg garanciában nyomásszabályzó szenzor csere.
[/
quote1472283585]
ECO módot nem használom, úgy ahogy a start-stoppot se,de az utóbbit jó lenne véglegesen kikapcsolni. A klímára ugyanazt mondták a renault-nál mint amit írtál.
Az normális,hogy a kuplung teljesen fent fog? Vagy így sikerült összerakni?
Hát normálisnak nem mondanám, mert aki más autókból ült át az elmúlt pár év Daciáiba, Renaultjaiba, annak mindenkinek feltűnik a túl fent fogó kuplung. Ez nem hiba, de sajnos ilyen. Kényelmetlen, és furcsa. Adtam el az idén nagyon kevés km-es 1.5DCI Dustert, Lodgy-t, 1.2 16V MCV-t is (már utóbbiban is hidraulikus kuplungos, nem mint a korábbiakban a bovdenes). Elég nehéz megmagyarázni, hogy nem kopott és nem átverni akarja őket az ember, hanem ez tényleg ilyen. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
A képen a gyári tolatóradar szenzor kb. 8cm-el jobban kifelé van, és olyan a háza, hogy döntött, tehát arra felé is ,,néz". Így jobban érzékeli az autó sarkát. Képen van tolatókamera is, ezt a fajtát (is) szereljük.
Az utólag szerelt radarokat érdemes annyira kitenni, amennyire csak lehet. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
A képen a gyári tolatóradar szenzor kb. 8cm-el jobban kifelé van, és olyan a háza, hogy döntött, tehát arra felé is ,,néz". Így jobban érzékeli az autó sarkát. Képen van tolatókamera is, ezt a fajtát (is) szereljük.
Az utólag szerelt radarokat érdemes annyira kitenni, amennyire csak lehet.
Láttam már milyen a gyári épp ezért nem kellett ahogy kinéz. A "8cm-el kifelé van" az valóságban 2cm. Ez is kicsit döntött, 3 éve hasonlót használok a másik autón, nekem tökéletes.
Ma a start-stoppot is kiiktattam, most már nem állítja le a motort, nekem nincs rá szükségem A megoldás sugallata a kezelési útasításban van. És nem-nem a gomb megnyomása a kézifék alatt
Nekem (jelenleg) nincs Euro6-os Daciám, amit ügyfél nem kér, azt meg nem piszkálom. Ha lesz, biztos kiiktatom én is. (és küldök róle egy emailt az EU parlamentbe ) Pár megoldás nekem is eszembe jutott. Vagy elektronika készítése, vagy a kuplungpedál kapcsoló buherálása (hibakódot okoz sajnos) , stb. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Nekem (jelenleg) nincs Euro6-os Daciám, amit ügyfél nem kér, azt meg nem piszkálom. Ha lesz, biztos kiiktatom én is. (és küldök róle egy emailt az EU parlamentbe ) Pár megoldás nekem is eszembe jutott. Vagy elektronika készítése, vagy a kuplungpedál kapcsoló buherálása (hibakódot okoz sajnos) , stb.
Mi lesz majd az Euro7-ben Ma teszteltem és meg is nézettem nincs hibakód a rendszerben, amit csodálok. Az elektromos ablakok világításáival is megvagyok. Belül ledesítettem az összes w5w -t. Kormány is "bőrösítve" lett. Alakul a vas
Ha valaki a Dokker teherautójában (VAN kivitel) 4 hangszórósra bővítené a rendszert, medianavnál be tudom kapcsolni a +2 hangszóró funkciót (gyárilag nincs aktiválva a teher változatokban) REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Felénk a Digi-sek Dusterral járnak. 2 ilyen ügyfelem is van. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Olyan problémám lenne, hogy a tempomat rángat. Nem vészes de zavaró a pályán. Van erre valami megoldás? Találkoztatok már ezzel a problémával. 1,6 os benzines euro 6-os moci.kb 13000Km van benne.
Ez még garanciális, irány a márkaszerviz, majd ők megoldják ( ha tudják, vagy ha az RH hagyja nekik megoldani ) Több oka lehet. Pl. ABS-től ,,zavaros" sebesség jelet kap az ECU (pl. kontakthiba bárhol). De lehet ECU softverfrissítés is megoldja. Lehet ezenkívül menetstabilizáló alkatrészeinek (kormányszög és ABS jeladó hiba) hibája, de akár ECU hiba is. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Köszönöm válaszod, Szóval akkor nem normális dolog. Új kora óta csinálja. Csak most mintha erősebben. És csak autópályán nagy sebességnél veszem észre 135km/h ra van állítva és kb másodperces sűrűséggel rángat ahogy adagolja a gázt.
Ausztriában a Dokkerekre van egy visszahívás, amelyről Magyarországon egyenlőre hallgatnak! Az oldalsó tolóajtóhoz építenek be még egy zár elemet (amire rácsukódik,mert csak 1db van eredetileg) hogy az ajtó stabilabban csukódjon. Oldalütközésnél állítólag többször gond volt, kinyílhatott. A legtöbb tulaj problémája azonban az, hogy zörög az ajtó becsukva, nem csukódik rendesen. Ez a levél egy 2016-os személy változat tulajának lett küldve Ausztriában a Bécsi központból.
A javítás menete: Szervízlátogatás, megnézik az autót. Majd megrendelik a szükséges alkatrészt, és ha megérkezett, becsavarozzák. Az előkészítése egyébként megvan az autón, nem kell szétbarmolni semmit. Csak gondolom a gyártó eddig spórolt 1€-t autónként, hogy kihagyta.
[ Módosítva 2017 április 04 kedd - 09:03:26 ] REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Akit érdekel: a Dokker elérhető 0 százalékos THM-mel. Ma voltam elintézni a sajátomra a hitelt, a szemem előtt rakta fel az értékesítő az autóra a 0 százalékos matricát. Debreceni szalon, áprilisi akció. Tessenek' menni Dokkert venni!
Na szóval a tempómat rángatásra visszatérve. Tankoltam bele 98 ast normális kúton és láss csodát, megszűnt a rángatás .Majd 95 öst normális kúton és azzal sem rángatott. Szóval ennyit a madaras benzinről Soha többet. És még a fogyasztás is lejjebb ment.
Na szóval a tempómat rángatásra visszatérve. Tankoltam bele 98 ast normális kúton és láss csodát, megszűnt a rángatás .Majd 95 öst normális kúton és azzal sem rángatott. Szóval ennyit a madaras benzinről Soha többet. És még a fogyasztás is lejjebb ment.
Én rendszeresen tankolok a madárnál hol 95 hol 98 ast a fogyasztás nem lett jobb a 98 assal sem és nem volt problémám a tempómattal sem. Neked mennyivel lett jobb a fogyasztásod a más kúton tankolt üzemanyaggal? És milyet tankoltál? Szívünk zöld fehér e két szín mindennél többet ér. Talis képekFónagyságMezőkövesd Pincehely
Nekem klíma nélkül 8,2l-t. klímával 8,7l-t mutatott.Mérni sosem méregettem, (mert annyit eszik amennyit eszik,különösebben nem érdekel.) Most 8,0l-t mutat. Két tank 98 ast és egy tank 95 öst tettem bele ami nem madaras. 100-110Km/h ig nekem sem rángatott. 140K/h nál viszont már zavaró volt hosszú távon.
Nekem klíma nélkül 8,2l-t. klímával 8,7l-t mutatott.Mérni sosem méregettem, (mert annyit eszik amennyit eszik,különösebben nem érdekel.) Most 8,0l-t mutat. Két tank 98 ast és egy tank 95 öst tettem bele ami nem madaras. 100-110Km/h ig nekem sem rángatott. 140K/h nál viszont már zavaró volt hosszú távon.
Nekem most 8,1 a fogyasztás madaras anyaggal klíma nélkül. Érdekes de az előző tankolásnál madaras anyaggal viszont 7,8 volt össze vissza ugrál a fogyasztás. Most én is ki fogom próbálni a sokak által dicsért OMV kut 95-ös benzinjét és kíváncsi leszek a fogyasztásra nagyon bár szerintem semmi nem fog változni de legalább ezt is megpróbáltam Szívünk zöld fehér e két szín mindennél többet ér. Talis képekFónagyságMezőkövesd Pincehely
Ki lehet programozni az autóból a Start&Stoppot. Ha eljössz megcsinálom. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Szia! Mi is üdvözlünk így teljesen ismeretlenül. De ha kitöltöd az adatlapodat bővebben, ez változhat Gratula az új autóhoz, sok baleset mentes km-t kívánok. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
2 éves szerviz letudva olajcsere(elf)+pollen 49.000Ft. Hétfőn 2. zárbeépítés tolóajtókba+légzsák modul ellenőrzés, érdekes hogy nem visszahívás keretében rendezik mint nyugaton,de mit várunk az RH-tól.
Hétfőn 2. zárbeépítés tolóajtókba+légzsák modul ellenőrzés, érdekes hogy nem visszahívás keretében rendezik mint nyugaton,de mit várunk az RH-tól.
Annak idején ezt a záras dolgot írtam is, Ausztriában volt rá gyári visszahívás, mert egy időben kihagyták az autókból (valószínű nem bírta a beszállító???). Úgy látszik a magyarok le vannak ...... , pedig az itteni emberek is kifizették az autó árát. Így néz ki a pótolt zár elemekkel a B oszlop és a tolóajtó.
REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!
Ha mondtak egy dátumot, akkor felesleges 1 hónappal előtte érdeklődni. Főleg év elején, amikor még senki sem dolgozik az autóiparban.
Időpontot ráérsz akkor kérni mindenhova, ha már átvetted az autót, az a biztos. Sehol nem díjazzák (valahol időpontot se adnak), ha a lefoglalt időpontra nem mész, mert mégsem lesz meg az autó addigra. Már pedig ahogy az autó átadásokat olvashatjuk itt is, nem szokott ,,másodpercre pontosan" történni. REKLÁM BETILTVA Aki szeretne továbbra is megtalál MUNKAIDŐBEN telefonon vagy itt a klubbon PÜ-ben (adatlapomon Privát üzenet), minden esetben kérek telefonszámot is, írásban nem tudok válaszolni mert tele a postaláda. Mindenkit hívni fogok amint időm engedi. Hozzászólásaim nagy része műszaki jellegű, és a felvetett problémákra segítség. Előfordul, hogy én árulok, vagy keresek valamit. Kéretik a HOZZÁSZÓLÁSAIMAT NEM SZÉT OFF-olni ( a fórumszabályzatnak megfelelően) az csak az épp aktuális hozzászólásban érintett(eknek) szól. Köszönöm!